perjantai 27. kesäkuuta 2014

Rippijuhlat

 

Vanhimman tyttömme sekä siskoni tytön yhteiset rippijuhlat vietettiin meillä pari viikkoa sitten. Ennen juhlia oli yhtä ja toista valmisteltavaa, ja oman jännitysmomenttinsa valmisteluiden viime hetkiin toi siskoni pojan moottoripyöräonnettomuus, jossa pojalta murtuivat kummatkin ranteet ja solisluu. Kiitollisena sai olla siitä, että kummipoikamme säilyi sentään hengissä! Siskoni perheestä pääsi siis vain osa juhlapäivänä paikalle.  Juhlapäivän aattoiltana minulle oli hyvä stressinpurkukeino karata keräämään tienvarresta niittykukkia ja tekaista niistä oveen kranssi.

 Vasemmalla feikki, oikealla aito. Jos totta puhutaan, inhoan tuota feikkiä: tekokukat eivät ole ollenkaan mun juttu, mutta ehkä tässäkin poikkeus vahvistaa vain säännön :).


Ensimmäisen juhlapäivän aamuna takapihan puistosyreenin (Tamelan kaunotar) oksat roikkuivat sateesta raskaina.



 Etupihan puolella 'Syringa Palibin' oli täydessä kukassaan.

 Pöydässä oli herkkuina mm. mummin lusikkaleipiä,

 takuuvarma joka juhlien herkuksi muodostunut Brita-kakku (ohje löytyy esim. täältä),

 sekä viime vuotisista kummipojan rippijuhlista tuttua valkosuklaamoussekakkua. (Lupaan laittaa sen ohjeen heti kun saan, kun joku sitä jo aiemmin kyseli. Kakku oli siis siskoni anopin tekemä).

 Omasta kullannupusta on kasvanut kaunis nuori neito. Mihin nämä vuodet ovatkaan näin nopeasti vierineet? Hurjaa ajatella, että olen itse naimisiin mennessäni ollut häntä vain viisi vuotta vanhempi... ihan teini siis... kääks, ei kai tässä miehen pidä vielä ruveta haulikkoa latailemaan tulevia kosijoita varten? hehe :).

Mekko-ompeluihin en tällä kertaa itse jaksanut ryhtyä ajan puutteen vuoksi sekä turhauduttuani täysin kangaskaupan huonolaatuisiin juhlapukukangasvalikoimiin. Jos itse siihen vaivaan ryhtyy, on kankaan oltava todellakin muuta kuin akryyliä. Ei sen puoleen, että budjettiakaan olisi nyt ollut kotimaisena pukua teettää loppukesän tulevan Amerikan reissun vuoksi (ikävä kyllä :(). Päätin siis uskaltautua kokeilemaan ystävän suosittelemana puvun tilaamista mittatilauksena suoraan täältä. Käsittämätöntä, että täydellisesti istuva erittäin laadukkaasti valmistettu ja huolellisesti vuoritettu puku oli kymmenessä päivässä kotiovella. Kengät ostin samasta paikasta tanssikenkäversioina, joilla kokemattoman korkokenkäilijän on helpompi astella. Teippasin vain pohjat, että voi ulkosallakin tepastella. Korkojen korkeuden sai itse valita.



 


Ensimmäisenä juhlapäivänä vieraita viihdytti erittäin kaunisääninen artisti Chelsea Moon esityksellään. Kyseisen laulajan tuotantoon voit tutustua täällä, suosittelen! :)





Toisen juhlapäivän iltana kaunokainen jaksoi vielä pyörähdellä ilta-auringossa äipän räpsiessä about ne yli 300 kuvaa. Tänne sain laittaa tällaisia hieman anonyymimpiä otoksia tyttöni luvalla. Vieraiden levittyessä pihamaalle kahvittelemaan minulla oli mahdollisuus kaivaa viuluni pitkästä aikaa naftalista extempore, ja pitää pientä kahvikonserttia kouluajan luottosäestäjäni kanssa. Iän tuoma tulkinnan kypsyys taisi tällä kertaa korvata tämän artistin tekniset puutteet ;). Kiitos ystäväni Liisa, oli niin mukavaa musisoida jälleen yhdessä vuosien jälkeen!
Suuret kiitokset vielä kaikille paikalla olleille juhlavieraille ja teille, jotka huomioitte muulla tavoin päivänsankarittarien juhlapäivän!
Kauneutta ja lämpöä viikonloppuunne toivottelen!


***
Mari

21 kommenttia:

  1. Upeita kuvia <3 Ja onnittelut!
    Mekko on kyllä kertakaikkisen upea sekin :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Kaunis on kyllä tyttäresi mekko :) mielenkiinnosta kysyn, kun olen samanmoiselta sivustolta, jj's houselta katsonut itselle hääpukua, jäikö teillä puku tulliin? Keskustelupalstoja selasin ja monet kertovat satojen eurojen tullimaksuista ja siitä että mittatilauksena tullut puku ei istunut. Uskaltaako vaiko eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rosanna - Meilläkin puku jäi tullattiin ja maksua meni muistaakseni siinä n.30e. Hääpuvut varmaan sen verran kalliimpia, että tullimaksukin suurempi.Täytyy sanoa, että jos puku ei olisi istunut, olisi korjausompelussakin ollut kova homma, koska puku oli niin huolellisesti vuoritettu ja vuori ommeltu helmasta pussiksi, eli tuossakin mekossa oli kolme kerrosta yhteensä kangasta. Olkaimia jouduin itseasiassa kuitenkin vähän lyhetämään, mutta ainakin mulle se on ihan helppoa ja nopeaa vuoriosien purusta huolimatta. Muuten puku sopi täydellisesti, Mallin olin katsonut juuri vähän sen mukaiseksi, ettei tarvitse vyötäröltä täydellisesti istua, koska oli tuollainen empire-tyylinen rintojen alta levenevä malli. Eli riskit eivät tässä tapauksessa olleet niin suuret. Puvun istuvuuteenhan vaikuttaa todella paljon selän pituus ja niissä mitoissa, joita mittatilauspukuun kysyttiin ei ollut esim vyötäröstä kainalon alle otettavaa mittaa, mikä vaikuttaa vyötärölinjan istuvuuteen. Siksi en ehkä suosittelisi tilaamaan tuolta vyötäröltä kovin istuvaa mallia, ellei ole sitten normi valokuvausmallin mitoissa, jolloin pukujen peruskaavat todennäköisesti sopisivat justiin.

      Poista
  3. Niin kauniita kuvia, teidän piha on uskomattoman kaunis!
    Ja nuori neitokainen vallan suloinen mekkoineen ja kukkasineen<3
    Aika kuluu niin pian, meilläkin oli poika ripillä nyt kesällä.
    Mukavaa viikonloppua Villa Vaahtokarkkiin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, samoin mukavaa viikonloppua teille ja iloa rippijuhlien valmisteluihin :)

      Poista
  4. Oi kuinka kaunis neito ja ihana mekko! Chelsean ääni on heleä ja kaunis.
    Tosi kiva kun pääsitte kyläilemään tänään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire, välitän terveiset Chelsealle :) Ja oli niin mukava nähdä teitä!

      Poista
  5. Aivan ihastuttavia kuvia ja niin herkät kuvat neitokaisesta. Kaunis mekko! Rippijuhla on jotenkin samalla haikea juhla. Aikuistumista ja pikkuhiljaa kohti maailmaa ja seikkailuja. Äidin herkkä hetki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne - Mulla oli jo aamulla matkalla leirin kaste- ja päätösjuhlaan niin tunteet pinnassa, että ajattelin homman menevän ihan tolkuttomaksi vetistelyksi. Herkkä juhla. Meidän tyttö oli tehnyt vielä päätöksensä siirtyä noin niin kuin virallisestikin "pakanasta" kristityksi, ja meni kasteelle. Meillä ei siis ollut kyse perinteisestä konfirmaatiosta. Herkkä ja iloinen riemun juhla kaikenkaikkiaan! Ja ihania seikkailuja jo nyt tiedossa leirillä tutustuneiden kavereiden kesken tiedossa :)

      Poista
  6. Niin kaunis tuo kranssi! Osaisimpas itsekkin tehdä tuollaisia.
    Ihania kuvia ja kaunis rippilapsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija H - Tuo kranssi oli nopea tehdä, kun tein sen valmiiseen oasispohjaan. Siihen vain tökin mustikanvarpuja pohjaksi ja kukkia sekaan. Kannattaa kokeilla, niin yllätyt :) Kranssipohjan olen ostanut kukkakaupasta.

      Poista
  7. Onnea kauniille neidolle ja koko perheelle. Kaunis tyttö ja asu. Kaikki sävy sävyyn jopa talon kanssa ;O). Tuo teidän puutarha on unelma!!!

    VastaaPoista
  8. Hyvä idea tuo kenkien mokkapohjien teippaaminen ulkokäyttöön, mitä teippiä käytit että sait kestämään?

    VastaaPoista
  9. Kaunis nuori nainen <3. Isoja juhlia tällaiset. Onnea äidille myös :).

    VastaaPoista
  10. kaunista kaunista ja kaunista! onnea äidille ja tyttärelle!

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuvia ja onnea tyttärelle joka on nyt kasvamassa kohti aikuisuutta :) Tuo suklaamoussekakku on niin herkullisen näköinen, että odotan sitä reseptiä :) Mukavaa alkavaa viikkoa....

    VastaaPoista
  12. Teillä on ollut ihanat juhlat, onnea :) Kauniita kuvia tyttärestäsi ja myös teidän piha on ihana !

    VastaaPoista
  13. Kaunis tyttö puvussaan. Ja ihana piha teillä, hyvää kesää, kai se nyt alkaa! :)

    VastaaPoista